Építészeti munkák

Szemelvények építészeti munkáinkból:

Szecessziós ház – Bedő ház a Honvéd utcában

Ilyen volt – ilyen lett…

Olvasson bele a ház felújításáról készült újságcikkbe! »

 


Lábakon álló ház negyed körívben

Pest környéki településen áll az épület. Az új osztásokon nagyméretű jól tájolt telkeket alakítottak ki.A telek saroktelek, gyönyörű kilátással a völgyre. A szép kilátás miatt, ami a felső telekrészről tárul fel a legjobban, az épületet a telek felső részére helyeztük el. Az utcával egy szintre került a lakószint, ezt a teljes épület lábakra állításával értük el.
A monolit vb oszlopokon egy vb lemez fedélzet készült, ezen áll a ház. A fedélzetet az utcával egy vb híd köti össze. A lábakra állítással nem kellett a házat a földbe elásni, nem jelentkezett a lejtős telkeken álló házakra jellemző feltöltéses műdombos támfalas megoldás.
A lábak a háznak egyedi-kilátó jelleget kölcsönöznek amivel nagymértékben eltér a környező épületek formájától. Az eltérést erősíti a negyed köríves alaprajzi formájú nappali a kilátásra emelkedő alacsony hajlású tető lefedésével és nagyméretű üvegfalával.
Az épület építése még tart, a közölt képek csak egy átmeneti állapot munka közi hangulatát adják vissza.

[nggallery id=21] 


Új technológiával Leányfalun

Családi ház Leányfalun. Építési éve 2007. A telek az utcától enyhén lejt keleti irányba.
 Az épület alaprajzi elrendezése teljesen alápincézett, földszint + tetőtér beépítéses. A ház fa vázszerkezetes, külső oldalon fa burkolattal, belül gipszkarton és fa burkolatokkal, a külső-belső burkolatok között hőszigeteléssel.
A pince feletti födém monolit vb lemez, az emeletközi födém a faház keretszerkezetével egybe épített fa gerendafödém. A tető szimmetrikus nyeregtető cserépfedéssel, fa ablak és ajtószerkezetek, az ablakok hőszigetelő üvegezéssel készültek  a belső térburkolatok padlón parketta és kerámia, falakon vizes helységekben csempeburkolat készült.

Fa vázszerkezetes lakóépület, egyedi szerkezeti megoldásokkal fa homlokzattal. Az épület összetett igényekre épült, költségtakarékos program alapján.

[nggallery id=22]


Műemlék házak felújítása a Belvárosban

Épület felújitások az elmúlt húsz évben Budapesten a Világörökség védett területen és az V.kerületben.

[nggallery id=23]


Panelra fel!

Budapest Újpest. Egy megszokott hangulatú panelházat -F+2- változtattunk át  mutatós és korszerű magas tető ráépítéssel. A tetőtérben világos, izgalmas térélményt nyújtó, mindenki számára kényelmes kétszintes lakásokat alakítottunk ki. Ezzel a munkával hat új lakásba költözhettek be tulajdonosaik. Az épület a 80-as években épült földszint+3  emeletes lapos tetős lakótelepi panelház, 3 lépcsőházas, szintenként 2 lakásos elrendezéssel.
A feladat az épület magas tetővel  való lefedése és a tetőtérben új lakások beépítése. A lépcsőházankénti 2 lakásos elrendezéssel 6 új lakás alakult ki. A magas tető kétszintes lakás alaprajzok szerkesztését tette lehetővé, ami az alsó szinteken található lakásoknál nagyobb alapterületű lakásokat eredményezett, ezzel a tetőtéri lakások forgalmi lehetőségei nőttek.
A panel adott szerkezeti rendszeréhez alkalmazkodó épületszerkezetek készültek, emeletközi monolit vb lemez merevíti és tehermentesíti a szélső attika paneleket. A szimmetrikus nyeregtető cseréppel fedett.
Az udvari oldalon lévő erkélyeket és loggiákat egybefogtuk egy új acél vázszerkezetű erkély rendszerrel, aminek folytatásaként a tetőn egy íves zárású felépítmény készült. Ez a felépítmény ismétlődik az utcai homlokzaton is a lépcsőházaknál.
A tető ráépítéssel egy időben elkészült az épület külső oldali hőszigetelése is, a szigetelés eltakarta a panel illesztési hézagait, a színezéssel egy teljesen új hangulatú, a panelházra nem emlékeztető forma alakult ki.
Épült 2001-2002-es évben.

[nggallery id=24]


Mediterrán házak egymás mellett

Pest környéki településen állnak az épületek. Az új osztásokon nagyméretű, jól tájolt telkeket alakítottak ki. A telkek elhanyagolhatóan emelkednek az utcától nyugati irányba. Több telken hasonló formájú ház áll, oldalhatáros beépítéssel. Ezekhez csatlakozik ez a két épület is. Földszintes pince és tetőtér nélküli alaprajzi elrendezésüek.
A nagy telek nagyobb beépített  m2-t eredményezett, így a lakások kényelmes, jól használható alaprajzokkal készültek.
A formai azonosság a tető hajlászöge és a kontyolás, a közel azonos belmagasság és az alkalmazott anyagok rokonsága miatt van. Alkalmazott anyagok – falazott teherhordó falak, szélső falak hőszigeteltek,
fa ablak és ajtószerkezetek, az ablakok hőszigetelő üvegezéssel készültek, belső térburkolatok padlón parketta és kerámia, falakon vizes helységekben csempeburkolat készült.

[nggallery id=25]


 

Meredeken Dunabogdányban

 

Családi ház Dunabogdányban. Építési éve 1998.

Hagyományos építési anyagokból épült, meredek lejtőn áll a ház szép kilátással a Dunára. Egyszerű alaprajza a magyar parasztház hármas osztásos térelrendezését követi.

[nggallery id=26]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük