KLASSZIKUSTÓL
AZ ART-DECÓIG

Gondoskodunk

hogy a stílus is otthona része legyen!

LAKBERENDEZÉS ÉS TERVEZÉS

KLASSZIKUS ÉS MŰEMLÉKJELLEGŰ INGATLANOK TERVEZÉSE ÉS KIVITELEZÉSE

Az előkelő, elegáns, kifinomult, méltóságteljes  otthonok méltán népszerűek még ma is, amikor egyre divatosabbak a modern és ultra modern, valamint a minimalista irányvonalak. E stílus régen úgymond a régivágásúaknak szólt, de a mai világban már e klasszikus stílusirányzat és lakberendezés a fiatalok körében is fellelhető egy picit modernizálva, és a saját képükre formálva, de továbbra is megőrizve az alapvető stílusjegyeket.

A klasszikus enteriőr az antik bútorok maradandóságát, tömörségét, a drága kelmék előkelő hangulatát idézi fel. A klasszikus stílusú otthon kialakításakor legfontosabb motívum az egyensúly megtalálása. Mindegyik darab fontos, de egyik se lehet túlságosan domináns. Különös szakértelmet igényel az antik bútorok között összhangot kovácsolni, melyet antik szőnyeggel és nemes anyagból készült csipke, bársony textíliákkal tehetünk klasszikussá.

A klasszikus és műemlékjellegű ingatlanok mind tervezés, mind felújítás szempontjából kihívást jelentenek egy lakberendező számára. Szeretem a kihívásokat! Legkedvesebb munkáim mind a klasszikus stílusjegyeket magunkon viselő felújítások, lakberendezési feladatok voltak.

Mi a legfőbb motivációm, mint lakberendező?
Hogy lássam az ügyfeleimen, hogy ráéreztem a vágyaikra, az elképzeléseikre. Amikor bemutatom a készülő rajzokat, 3D terveket, vagy végigsétálok valakivel az együttgondolkodás, tervezés végén a kész lakáson, és látom rajta az “Ez az!” kifejezést, akkor tudom, hogy sikerült. És újult szenvedéllyel kezdem a következő munkát – már 15 éve.

“Már a tervezés legelején az volt a benyomásunk, hogy a személyiségünktől és a családunktól függetlenül Emese rögtön pontosan tudta, hogy mi a lakás eredeti alapgondolata. A végén mégis úgy éreztük, mintha ez a lakás csak a miénk lenne és mi találtuk volna ki. Felújtás során kizárólag igényes, megbízható és korrekt szakemberekkel találkoztunk, és jó tudni, hogy olyan a minősége, mint a kinézete.”

Tomai H. Zita

“Számomra örömteli kihívást jelentett, amikor megkaptam a felkérést: a rossz állapotú, de ízig-vérig polgári lakás felújítását. Tudtam, szeretni fogom ezt a feladatot is!”

Balásy Emese

Hogyan dolgozom?

Nélkülözhetetlen számomra munkám során a harmónia, az együtt gondolkodás megléte,  hogy az egész munkafolyamat során megmaradjon  a jó hangulat, a kreatív, építő  atmoszféra. Fontos számomra mind a tudatos, mind az intuitív megközelítés, és az abban való tevékeny részvétel, hogy ügyfeleim megtalálják otthonuk egyéni stílusát, ízlésesen vegyítve a kedvenc bútordarabjaikkal, mindezt úgy, hogy az otthonosság és természetesség élménye megmaradjon.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Megkeresését követően felveszem önnel a kapcsolatot, és egy online vagy személyes találkozó keretében kölcsönösen körvonalazzuk egymásnak az építéssel, átalakítással kapcsolatos elképzeléseinket. Ez az egyeztetés mindekettőnk számára minden anyagi kötelezettség nélküli szabad döntési lehetőséget biztosít.

Részletek

Egyeztetés

Felmérés

FELMÉRÉS

A személyes találkozót követően kerülhet sor a felmérésre, melynek eredménye az árajánlat elkészülte, melyet a megállapodás követhet.

Részletek

 • Funkcióspecifikus megközelítés belsőépítészetileg – a  megbízóval történő interjúk alapján.
 • A terek átalakíthatóságának vizsgálata: megvalósítható-e a megrendelő elképzelése az adott térben.
 • Építészeti, statitaki vélemény az elképzelések pontosítása előtt.
 • Egyéb feladatok: műszaki felmérés, gépészet átvizsgálása – megfelelnek-e a műszaki adottságok az elképzelseknek.
TERVEZÉS

A megállapodást követően átlépünk a legizgalmasabb fázisba, a tervezés folyamatába. Ez történhet közös fázisonkénti egyeztetéssel, illetőleg 3 látványterv elkészítésével, melyek közül választhat.

Részletek

Teljes belsõépítészeti-lakberendezési tervek elkészítése, a építésszel és a tulajdonossal egyeztetveaz alábbiak szerint:

 • funkcionális átértelmezés (ha szükséges)-alaprajzi variációk elkészítése, olyan számban, ami szükséges a legjobb módozat megtalálása, a kívánt funkciók szemelőtt tartásával.
 • berendezési terv (alaprajz) 2d
 • építési-bontási tervek (ha szükséges)
 • vázlattervek bemutatása, a megbízóval a vázlattervek véglegesítése
  3d-s tervek a végleges alaprajz alapján
 • gépészeti, elektromos berendezések telepítésének helye a lakberendezési elvárásoknak megfelelõen-nem gépész terv! A gépész tervre külön ajánlatkérés szükséges.
 • fürdõszoba, konyha, stb. berendezési konszignáció (bútor vázlatterv, asztalos ajánlása)
 • színterv, anyag- és színminták, katalógusok bemutatása
 • burkolat kiosztási terv (padló, fal)
 • egyedi beépített bútorok terve: formai terv szerkezet nélkül (burkolatok,beépített szekrények)
 • világítási terv, lámpa kiosztás (alaprajz)
 • lakástextíliák kiválasztása, ajánlása (függöny, szõnyeg, dekor textil)
 • díszítés, dekorálás ajánlása
KIVITELEZÉS

A megfelelõ kivitelezõcsapat kiajánlása, akár generálkivitelezésben. Ha már van csapata a megrendelõnek, akkor a kooperáció klidolgozása, egyéni feltételek egyezetésével.

A konszignáció alapján vásárlási segítség nyújtása – ajánlással, vagy együtt vásárlással.

Részletek

Saját szakembergárda is rendelkezésre áll a kivitelezési feladatok elvégzésére, de igény esetén a kivitelezés történhet a megrendelő szakembereivel, személyes közreműködésem mellett is.

Kérésre mûszaki ellenõrzés előre egyeztetett óraszámban.

 • mûszaki ellenõrzés – az adott építésügyi szabályoknak megfelelõen
 • felelõs mûszaki vezetés
 • napló vezetése …stb

Konszignáció – megvásárolandó termékek listája, és beszerzési forrásuk                                        A konszignáció alapján vásárlási segítség nyújtása – ajánlással, vagy együtt vásárlással.

NÉZELŐDJÖN MUNKÁINK KÖZÖTT!

LEGYEN AZ ÖN INGATLANA IS KÖZÖTTÜK!
KAPCSOLATFELVÉTEL
Studió Balásy- Lakberendezés és építészet
Balásy Emese

+36 70 383 0116

  Név

  E-mail cím (kötelező)

  Telefonszám

  Üzenet - Miben segíthetünk?