LAKÁS ÉS HÁZ
TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

Hogy otthona

harmonikus, kényelmes és egyedi megjelenésű legyen!

Ahová jó belépni, ahol jó lenni!

“Semmivel sem összehasonlítható érzés, mikor megtalálom a legjobb megoldásokat – úgy, és amennyiért elképzeltük! Legyen az bármilyen stílusú berendezés! Szeretem az olyan kihívásokat, munkákat, ahol kutathatok és társszakmákkal alkothatunk együtt valami gyönyörűt.
Nélkülözhetetlen számomra a harmónia, az együtt gondolkodás megléte,  hogy az egész munkafolyamat során meglegyen  a jó hangulat, a kreatív, építő  atmoszféra. Fontos számomra mind a tudatos, mind az intuitív megközelítés, és az abban való tevékeny részvétel, hogy ügyfeleim megtalálják otthonuk egyéni stílusát ízlésesen vegyítve a kedvenc bútordarabjaikkal, mindezt úgy, hogy az otthonosság és természetesség élménye megmaradjon.”

Balásy Emese

Lakberendezés és építészet

Lakás és ház - Tervezés, felújítás és kivitelezés

A tervezéstől a kivitelezésig vállaljuk lakás és ház felújítását, felújítandó és új építésű ingatlanok esetében is. Kreatív újszerű térkialakítási szemléletünk a garancia arra, hogy elégedett lesz a végeredménnyel.

Hogyan dolgozunk?

A felújítás és kivitelezés során naprakészek vagyunk a legújabb lakberendezési trendeket illetően, és alapvetés számunkra, hogy a lakás ház felújítása során ne egy divatos tucatot alkossunk, amiről bárki hozzáértő azonnal megmondja, mikor készült. A célunk minden munkánk esetében az, hogy olyan egyedi megoldások szülessenek, amelyek leginkább kifejezik megrendelőnk legvalóját, hiszen csak ebben az esetben fog koncepciónk működni és életre kelni. 

Lakberendezési és építészeti stúdiónk nem csak terveket kínál, a lakás, ház felújítása során abban is szeretnénk a segítségére lenni, hogy minél jobban megismerve elképzeléseit, vágyait, a lakberendezési stílusokon belül való irányultságait, elköteleződéseit – a munkafolyamat során ötvözve azt életformájával -, olyan végeredmény szülessen, ami családi életüket és életminőségüket magasabb színvonalra emeli.

Ha kell, teljesen átszabjuk a terek funkcióit, lebontjuk a régit, hogy tiszta alapot adhassunk az újnak. Majd pedig  az egészet megtöltjük tartalommal.
Munkánk több, mint a belső terek dekorációja. A funkciók a helyükre kerülnek, a formák, anyagok és színek értelmet nyernek, végül pedig megszületik  egy olyan téri dimenzió – egy lakás, egy ház,  egy üzlethelyiség, egy étterem –  ahova jó belépni, ahol jó élni!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Megkeresését követően felveszem önnel a kapcsolatot, és egy online vagy személyes találkozó keretében kölcsönösen körvonalazzuk egymásnak az építéssel, átalakítással kapcsolatos elképzeléseinket. Ez az egyeztetés mindekettőnk számára minden anyagi kötelezettség nélküli szabad döntési lehetőséget biztosít.

Részletek

Egyeztetés

Felmérés

FELMÉRÉS

A személyes találkozót követően kerülhet sor a felmérésre, melynek eredménye az árajánlat elkészülte, melyet a megállapodás követhet.

Részletek

 • Funkcióspecifikus megközelítés belsőépítészetileg – a  megbízóval történő interjúk alapján.
 • A terek átalakíthatóságának vizsgálata: megvalósítható-e a megrendelő elképzelése az adott térben.
 • Építészeti, statitaki vélemény az elképzelések pontosítása előtt.
 • Egyéb feladatok: műszaki felmérés, gépészet átvizsgálása – megfelelnek-e a műszaki adottságok az elképzelseknek.
TERVEZÉS

A megállapodást követően átlépünk a legizgalmasabb fázisba, a tervezés folyamatába. Ez történhet közös fázisonkénti egyeztetéssel, illetőleg 3 látványterv elkészítésével, melyek közül választhat.

Részletek

Teljes belsõépítészeti-lakberendezési tervek elkészítése, a építésszel és a tulajdonossal egyeztetveaz alábbiak szerint:

 • funkcionális átértelmezés (ha szükséges)-alaprajzi variációk elkészítése, olyan számban, ami szükséges a legjobb módozat megtalálása, a kívánt funkciók szemelőtt tartásával.
 • berendezési terv (alaprajz) 2d
 • építési-bontási tervek (ha szükséges)
 • vázlattervek bemutatása, a megbízóval a vázlattervek véglegesítése
  3d-s tervek a végleges alaprajz alapján
 • gépészeti, elektromos berendezések telepítésének helye a lakberendezési elvárásoknak megfelelõen-nem gépész terv! A gépész tervre külön ajánlatkérés szükséges.
 • fürdõszoba, konyha, stb. berendezési konszignáció (bútor vázlatterv, asztalos ajánlása)
 • színterv, anyag- és színminták, katalógusok bemutatása
 • burkolat kiosztási terv (padló, fal)
 • egyedi beépített bútorok terve: formai terv szerkezet nélkül (burkolatok,beépített szekrények)
 • világítási terv, lámpa kiosztás (alaprajz)
 • lakástextíliák kiválasztása, ajánlása (függöny, szõnyeg, dekor textil)
 • díszítés, dekorálás ajánlása
KIVITELEZÉS

A kivitelezés történhet a megrendelő szakembereivel illetve a megfelelõ kivitelezõcsapat kiajánlásával, akár generálkivitelezésben is.
Ha vannak már választott szakemberei a  megrendelõnek, akkor a kooperáció kidolgozására is lehetőség van, egyéni feltételek, részletek egyezetésével.

A konszignáció alapján vásárlási segítség nyújtása – ajánlással, vagy együtt vásárlással.

Részletek

Saját szakembergárda is rendelkezésre áll  a kivitelezési feladatok elvégzésére, de igény esetén a kivitelezés történhet a megrendelő szakembereivel, személyes közreműködésem mellett is.

Kérésre mûszaki ellenõrzés előre egyeztetett óraszámban.

 • mûszaki ellenõrzés – az adott építésügyi szabályoknak megfelelõen
 • felelõs mûszaki vezetés
 • napló vezetése …stb

Konszignáció – megvásárolandó termékek listája, és beszerzési forrásuk                                        A konszignáció alapján vásárlási segítség nyújtása – ajánlással, vagy együtt vásárlással.

NÉZELŐDJÖN MUNKÁINK KÖZÖTT!

LEGYEN AZ ÖN INGATLANA IS KÖZÖTTÜK!
KAPCSOLATFELVÉTEL
Studió Balásy- Lakberendezés és építészet

Balásy Emese

+36 70 383 0116

  Név

  E-mail cím (kötelező)

  Telefonszám

  Üzenet - Miben segíthetünk?